Agenda

Havenseminar 2019 De wereldwijde handelsoorlog: zijn alle middelen geoorloofd?

In samenwerking met Deltalinqs organiseert Loyens & Loeff de 4e editie van het Havenseminar. Wij nodigen u van harte uit voor dit jaarlijkse evenement, met deze keer als onderwerp ‘De wereldwijde handelsoorlog: zijn alle middelen geoorloofd?’

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de gespannen handelsbetrekkingen tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie hebben verstrekkende gevolgen. Landen lijken steeds meer bereid het sanctiewapen, dat traditioneel werd ingezet ter bescherming van de internationale rechtsorde, voor hun eigen economische belangen in te zetten. Tegelijkertijd is er sprake van een uitbreiding en aanscherping van handelsbeperkende exportcontroles, die de toch al aanzienlijke compliance last van fabrikanten, handelaren en de logistieke sector nog eens verhoogt. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de spelers in de haven? En hoe gaan onze bedrijven om met de effecten daarvan?

Ook dit jaar hebben wij u een aantal interessante sprekers. Steven Lak (Voorzitter Deltalinqs), Rob de Wijk (Directeur The Hague Center for Strategic Studies, Hoogleraar International Relations Leiden University) en Peter Paul Smid (Global Director Legal Affairs / Corporate Secretary, Vopak) zullen tijdens het Havenseminar ieder vanuit hun eigen invalshoek spreken over dit onderwerp en hun ervaringen met u delen. Susanne van Breukelen (advocaat in onze Litigation & Risk Management praktijkgroep) en Bert Gevers (advocaat in ons International Trade & Customs team) treden op als moderator. Er wordt afgesloten met een korte Q&A-sessie.

Na het inhoudelijke gedeelte bent u van harte welkom tijdens de Rotterdamse Havenborrel.

Deelname aan het seminar staat open voor bestuurders, ondernemers, bedrijfsjuristen, bedrijfsfiscalisten en beleidsmedewerkers werkzaam in de havensector.

15:30 – 16:00

Ontvangst en koffie

16:00 – 16:05

Opening door Jan-Willem van Rooij (haventeam Loyens & Loeff)

16:05 – 16:25

Voorwoord door Steven Lak (Voorzitter Deltalinqs)

16:25 – 17:15

Rob de Wijk (Directeur The Hague Center for Strategic Studies, Hoogleraar International Relations Leiden University)

17:15 – 17:45

Peter Paul Smid (Global Director Legal Affairs / Corporate Secretary, Vopak)

17:45 – 18.00

Q&A

18:00 – 19:30

Rotterdamse Havenborrel

 

Datum en tijdstip:
2019-11-14T15:30:00 2019-11-14T19:30:00
Locatie:
Loyens & Loeff Rotterdam
Adres:
Blaak 31
3011 GA Rotterdam
Aanmeldperiode: