Jongeren Rotterdam-Zuid enthousiasmeren voor werk in de haven en industrie

Jongeren Rotterdam-Zuid enthousiasmeren voor werk in de haven en industrie

Voor het komende jaar worden weer bedrijven gezocht om mee te werken aan een bliksemstage voor vmbo-leerlingen uit Rotterdam-Zuid. U wordt dan gevraagd om drie tot vier keer per jaar de deuren van uw bedrijf te openen om deze korte beroepsoriëntatiesessies (‘bliksemstages’) in uw bedrijf mogelijk te maken. Vanuit JINC wordt u ontzorgd op het gebied van programma, planning en afstemming.

In het afgelopen schooljaar hebben zo'n 275 leerlingen uit Rotterdam-Zuid kennisgemaakt met de Rotterdamse haven door middel van bliksemstages: een kort bedrijfsbezoek van 2,5 uur voor een klein groepje leerlingen (acht met docent) waarin praktische doe-opdrachten centraal staan. Zo zijn leerlingen aan de slag gegaan als pijpfitter bij Engie Services, bezochten bedrijven als Cabot en Kemira en is op de RDM Training Plant ervaren hoe het is om als maintenance monteur te werken. Elke bliksemstage bij een bedrijf wordt gevolgd door een bliksemstage bij een bijpassende mbo-opleiding.

Deltalinqs zet zich, via het werk van het Educatief Informatie Centrum (EIC), al jaren in om jongeren op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor werk in de haven en industrie. De laatste jaren in samenwerking met de organisatie JINC ook specifiek voor de vmbo-leerlingen uit Rotterdam-Zuid.