Buitengewoon lid Grant Thornton stelt zich voor

Buitengewoon lid Grant Thornton stelt zich voor

Het is een van de toonaangevende internationale spelers op het gebied van accountancy, audits en belastingadvies. Deze maand stellen wij buitengewoon lid Grant Thornton aan u voor, dat sinds 2019 lid is van Deltalinqs. Aan het woord is Max van Rijssel, partner accountancy: “Deltalinqs heeft een goede naam in de regio en beschikt over een professionele organisatie. Voor ons was het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen die onze klanten raken, het belangrijkste argument om lid te worden.”Van Rijssel.jpg

Brexit en NOW-subsidies
Vanuit hun locatie bij de Erasmusbrug bedient Grant Thornton haar klanten in een veelheid aan sectoren. Vanwege de coronacrisis is het druk, maar dan vooral op twee domeinen. Van Rijssel: “Veel van onze klanten worden door de crisis geraakt. Grant Thornton brengt alle regelingen die de regering biedt in kaart en we kunnen wel stellen dat we intussen NOW-specialisten hebben. Tijdens onze webinars delen we ook onze kennis met klanten om ze door deze moeilijke tijd te helpen. Voor ons als accountants betekent het, dat we er ook extra werk aan hebben om bij die subsidies verklaringen te verstrekken.” Daarnaast heeft Grant Thornton een actieve sectorgroep transport en logistiek, waarin het een omvangrijke portefeuille beheert. Daar is het Brexit dat de klok slaat. “Het heeft me toch wel enigszins verrast wat voor consequenties Brexit ook heeft op juridisch gebied. Men is met name bezig met douaneformaliteiten en de omzetbelasting, maar vergeet niet wat er ook speelt op het gebied van contracten. Zelfs op het gebied van jaarverslaggeving heeft het effect,” zegt Van Rijssel.

Actief op duurzaamheid
Voor de lange termijn slaat Grant Thornton een duurzame weg in. Eerder deze maand werd bekend dat Grant Thornton samen met vijf andere zakelijke dienstverleners het ‘Purpose Accounting Collective’ (PACC) heeft opgericht. Waardecreatie staat hierbij centraal. Van Rijssel: “Met onze duurzaamheidsrapportages willen we ondernemers helpen de kansen in de energietransitie te pakken. Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij bestendigheid. Anders houdt je bedrijf het op de lange termijn niet vol.” Het zijn onderwerpen waarover Grant Thornton graag ook kennis deelt met de leden van Deltalinqs. “Naast onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid, zijn we ook actief op het gebied van cybersecurity. Op dat domein hebben wij een prijswinnende tool ontwikkeld die je waarschuwt wanneer er iets geks in je netwerk gebeurt. Over al deze onderwerpen gaan we graag met de leden in gesprek”, zegt van Rijssel.

Meer informatie?
Max van Rijssel
, partner accountancy Grant Thornton, tel.: 088 - 676 94 66, website: https://www.grantthornton.nl/.