Bridge to Possible IT-Skills for Digital Transformation programma

Bridge to Possible IT-Skills for Digital Transformation programma

Eind november is tijdens een feestelijke bijeenkomst op de IT Campus Rotterdam door wethouder Simons (haven en economie) het startschot gegeven aan het Bridge to Skills programma in de haven van Rotterdam. De digitalisatie van de regio Rotterdam, waaronder onze haven, industrie en overheid, is in volle gang en de economie van Rotterdam verandert daarin mee. 

Gekoppeld aan de zoektocht naar meer en beter opgeleid digitaal talent bij nieuwe werknemers biedt dit kansen en uitdagingen. Momenteel zien we dat er in elke organisatie nog veel onbenut en noodzakelijk potentieel aanwezig is. De helft van de Nederlanders geeft aan dat ze persoonlijk betere digitale vaardigheden voor hun werk nodig hebben. Met de beschikbare technologie zijn digitale (basis)vaardigheden van vitaal belang en voor bedrijven is dit van grote invloed op de groei en kostenbeheersing.

In samenwerking met de IT Campus Rotterdam, Cisco, Randstad, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam neemt Deltalinqs het voortouw in deze digitale transformatie. Met de lancering van het ‘Bridge to Possible IT-Skills for Digital Transformation’ programma is het sinds november 2022 voor ieder bedrijf mogelijk om medewerkers van alle disciplines één van de gratis Cisco-opleidingen en -trainingen te laten volgen en via Randstad de vernieuwde kansen op de arbeidsmarkt te laten ontdekken. Het om- en bijscholen van medewerkers is met de aankomende transities noodzakelijk. Niet alleen voor werknemers die bij hun huidige werkgever blijven maar ook voor hen die dankzij nieuwe skills de stap kunnen zetten naar een nieuwe baan.