Agenda

Webinar/masterclass Process Safety Fundamentals

We kennen allemaal wel de veiligheidspiramide. Om de de zware incidenten te voorkomen moeten we focussen op de onderkant van de piramide, het voorkomen van kleine incidenten en near misses.

Op het gebied van persoonlijke veiligheid zijn jaren geleden al de life saving rules ontwikkeld die elk bedrijf min of meer in de eigen procedures en in een eigen vorm heeft geïmplementeerd. We kennen immers de bezoekerskaartjes waarin al deze regels bij aankomst bij de poort nog eens worden overhandigd en contractors worden in hun on-boarding hier ook standaard op gewezen.

De potentiële gevolgen van procesveiligheidsincidenten zijn echter vele malen groter. Ondanks dat iedereen wel regels en procedures heeft om dit soort incidenten te voorkomen, acteren we in het veld niet altijd adequaat en alert genoeg. Ook dit is afhankelijk van discipline en herhaling van de boodschap. Daarom heeft Shell al weer 5 jaar geleden de Process Safety Fundamentals (PSF) geïntroduceerd. Een set van regels en fundamentele gedragingen om procesveiligheidsincidenten te voorkomen.

Iedereen kent inmiddels wel de slogan “laat een drain nooit alleen” en zo zijn er nog negen andere PSF’s. Binnen Veiligheid Voorop hebben we de ambitie uitgesproken om de veiligste industrie van de wereld te zijn, waar deze benadering van Procesveiligeheid ook prima in past. Shell wil graag haar ervaringen delen.

Ook contractors hebben initiatief genomen. Zo heeft Bilfinger Industrial Services ook een boekje voor hun personeel, heel pragmatisch opgesteld, hoe zij gevaarlijke situaties in het veld kunnen herkennen en wat daar ook aan te doen.

Binnen de achterban Deltalinqs zijn er inmiddels een aantal assetowners begonnen met het introduceren van de PSF’s; Zij willen graag hun ervaringen delen en met dit alles kunt u uw voordeel doen.

Wilt u in korte tijd bijgepraat worden over deze ontwikkelingen op het gebied de Proces Safety Fundamentals en zorgen dat we met elkaar de ambitie van de veiligste industrie ter wereld waarmaken?  Op 8 december organiseert Deltalinqs een webinar/masterclass Process Safety Fundamentals. Tijdens deze masterclass zullen Bilfinger Industrial Services; Shell, Hexion en Kemira hun ervaringen delen. 

Deelname
Leden van Deltalinqs nemen gratis deel. Aanmelden via onderstaande aanmeldbutton. Na aanmelding ontvangt de deelnemer voor de bijeenkomst een bevestiging met de uitnodiging voor de online sessie. 
Meer informatie: Saskia Oosterloo. 

Datum en tijdstip:
2020-12-08T10:00:00 2020-12-08T12:00:00
Locatie:
Via MS-Teams
Adres:


Aanmeldperiode:
2020-07-09T12:00:00 2020-12-08T12:00:00