Belang van Rotterdamse industrie en hun mensen

Belang van Rotterdamse industrie en hun mensen

Minister Eric Wiebes heeft op 27 mei de één miljard euro kostende hydrocracker in gebruik genomen bij de raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam. Door deze hydrocracker wordt het productassortiment vergroot en verbetert de efficiency van de raffinaderij.

Ook worden vele nieuwe en hoogwaardige banen gecreëerd met deze investering. De Rotterdamse ExxonMobil-raffinaderij wordt hiermee één van de meest geavanceerde en energie-efficiënte raffinaderijen ter wereld en draagt zo bij aan een schoner milieu. Ofwel, het betekent een belangrijke bijdrage aan de geambieerde koppositie in de wereldwijde energietransitie.

Tijdens de openingsceremonie werd – ook door minister Wiebes – nadrukkelijk gewezen op het grote belang van de raffinage-industrie voor de Nederlandse economie. Hij gaf ook aan dat dit wel wat breder zou mogen worden uitgedragen: "Be good and tell it!" Een kort filmpje, waarin Deltalinqs-collega Cees Alderliesten een hoofdrol vervulde, belichtte op duidelijk wijze het belang van de raffinage-industrie en vooral zette het de mensen die er werken in de schijnwerpers.