Atzo Nicolaï teruggetreden als voorzitter Deltalinqs en Rotterdam Port Promotion Council

Atzo Nicolaï teruggetreden als voorzitter Deltalinqs en Rotterdam Port Promotion Council

Vanwege zeer ernstige gezondheidsomstandigheden is Atzo Nicolaï teruggetreden als voorzitter van Deltalinqs en Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). Atzo Nicolaï was sinds 1 januari van dit jaar voorzitter van beide organisaties en kende een bijzondere start door de omstandigheden veroorzaakt door het COVID-19 virus.

Ondanks die beperkingen had hij al snel zijn draai gevonden in de Rotterdamse haven en was hij enthousiast over zijn nieuwe werkomgeving. Ook de havengemeenschap heeft hem in deze korte tijd leren kennen als een professionele en betrokken bestuurder.

Kort geleden is bij Atzo uitgezaaide kanker ontdekt. Aanvankelijk was er goede hoop op behandeling. Helaas is vorige week gebleken dat het een zeer agressieve vorm betreft die niet meer behandeld kan worden. Door de snelheid waarmee zijn ziekte zich ontwikkelt, heeft Atzo aangegeven niet anders te kunnen dan per direct terug te treden.

Bas Janssen: "Het nieuws heeft een enorme schok en verslagenheid teweeggebracht. Wij wensen Atzo en zijn dierbaren veel sterkte de komende tijd."