Afscheid Tineke van Sintmaartensdijk en donaties DeltaPORT Donatiefonds

Afscheid Tineke van Sintmaartensdijk en donaties DeltaPORT Donatiefonds

Tijdens de bestuursvergadering van het DeltaPORT Donatiefonds (DPD) van 15 juli jongstleden is naast het toewijzen van meerdere donaties afscheid genomen van Tineke van Sintmaartensdijk, die het fonds namens Deltalinqs gedurende vele jaren heeft ondersteund en nu gaat genieten van haar prepensioen.

Wim Groenendijk, voorzitter DPD: “Wij bedanken Tineke hartelijk voor haar enorme bijdrage in het DeltaPORT Donatiefonds. Zij was het eerste contact tussen de aanvrager en het 'burenfonds van de haven' en zij heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van het fonds.”

Toegekende donaties
De nieuwe bibliotheek in ’t Plein in de Barendrechtse wijk Carnisselande krijgt een interactieve speel- en leervloer. De realisatie van de vloer is mede mogelijk geworden door een forse financiële bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’.

Bij een interactieve vloer worden spellen op de vloer geprojecteerd. De leerspellen kunnen door kinderen worden bediend met hun handen en voeten. De bewegingen worden door een camera geregistreerd. ’t Plein in Carnisselande is een nieuwe ontmoetings- en ontwikkelingsplek, waar naast de bibliotheek, wijkteams, een veiligheidspost en meerdere maatschappelijke organisaties zijn gevestigd. De bibliotheek hoopt de interactieve vloer aan het einde van dit jaar in gebruik te nemen.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft recent ook donaties toegekend aan de organisatie van de jaarlijkse lampionoptocht in Oostvoorne. In het eerste weekeinde van september is er de honderdste optocht, een evenement waarmee van oudsher het einde van de oogstperiode wordt gevierd. De donatie gaat worden gebruikt voor de aanschaf van sfeerverlichting die ook gaat worden gebruikt bij andere evenementen in Oostvoorne.

Donaties zijn er ook voor de Hoogvlietse korfbalvereniging Nikantes voor aankleding van de nieuwe jeu de boulesbaan, de Dreamteam Foundation als bijdrage in de financiering van een nieuwe bus waarmee kinderen uit ‘zwakke’ Rotterdamse wijken worden opgehaald voor een programma met topsporters en aan de stichting Tot de Verbeelding voor de plaatsing van een stadsbank in een woonwijk die dienst gaat doen als ‘verhalenbank’.

Tevens zijn donaties toegekend aan Museum Vlaardingen voor de Bassie en Adriaan-expositie, de lokale omroepstichting WOS in Maassluis en Hoek van Holland voor ondertiteling van tv-programma’s, de stichting Rotterdam Events voor de organisatie van de Sinterklaasintocht en voor stichting Timon als bijdrage voor de ontwikkeling van een nieuwe Zorg Onderwijs Centrum in Rotterdam.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben recent donaties toegekend aan onder meer de activiteitenstichting Heenvliet voor de aankomende kerstmarkt, de stichting Creative Action Now voor een jongerenproject in Delfshaven, de stichting Push in Hellevoetsluis voor de aanpassing van de keuken van de buurtkamer, de stichting DOCK Rotterdam voor vervanging van spelmaterialen van wijkcentrum Zevensprong in Hoogvliet en aan roeivereniging Bernisse als bijdrage aan het boothuis.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam al vijftig jaar hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Zie ook: www.deltaportdonatiefonds.nl.