TechMission010 HighVoltage-LAB

TechMission010 HighVoltage-LAB

Ruim 300 leerlingen uit het voortgezet onderwijs hebben op donderdag 14 maart 2019 tijdens een techexperience voorkomen dat de haven én stad Rotterdam zonder stroom kwamen te zitten.

In een spannende en mysterieuze techniekexperience zijn VMBO-, HAVO- en VWO-leerlingen op een interactieve manier op zoek gegaan naar oplossingen van energieopwekking.

De techniekexperience is bedoeld om jongeren te motiveren voor een technisch profiel te kiezen. De arbeidsmarkt kent al jaren een tekort aan technisch personeel. Om jongeren te interesseren voor techniek is er met een club van betrokken partijen uit stad en haven intensief samengewerkt aan een volledig nieuwe techniekexperience. Het is cruciaal dat jongeren van deze leeftijd zo vlak voor hun profielkeuze enthousiast gemaakt worden voor de mogelijkheden van techniek. Als ze het komende jaar geen technisch profiel kiezen, komen ze later niet meer terug als techneut.

Zie de aftermovie voor een impressie van de dag.

Deze piloteditie was een coproductie tussen Deltalinqs, RDM Rotterdam, gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Techniek College Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, EIC Mainport Rotterdam, OTIB en Sherlocked.