Nieuw lid N+P Group stelt zich voor

Nieuw lid N+P Group stelt zich voor

N+P Group is sinds 1 april als lid toegetreden tot het netwerk van Deltalinqs. Het van oorsprong Limburgse familiebedrijf ontwikkelde zich in 30 jaar tijd van een handelsbedrijf in afvalstromen tot een snel groeiende koploper op het gebied van Alternative Fuels.

Mede vanwege acquisities verveelvoudigde het aantal medewerkers binnen het bedrijf, dat Decarbonizing Industries als missie heeft. Aan het woord is plantmanager Klaas Wierda: “We zoeken synergie met de leden in het netwerk van Deltalinqs.”
20220608 Nieuw lid N+P Group stelt zich voor_Klaas Wierda.jpg
Decarbonizing Industries
In het Limburgse Nieuw-Bergen begon in 1992 het verhaal van N+P Group, waar nog altijd het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in het omzetten van afval in waardevolle nieuwe brand- en grondstoffen, die niet alleen helpen om de CO₂-uitstoot van enkele van 's werelds grootste industrieën te verminderen, maar ook een bijdrage leveren aan de wereldwijde uitdaging van het verwerken van niet-recyclebaar afval. In totaal heeft het bedrijf vier productielocaties, waarvan de voormalige Suez/PreZero plant in de Waalhaven Rotterdam de meest recente toevoeging is. “Het bedrijf is de laatste jaren exponentieel gegroeid”, zegt Wierda. “In totaal hebben we circa 600 medewerkers, waarvan 100 hier op de locatie Waalhaven.” De stap naar Rotterdam stond al op de agenda voor N+P, dat grootse plannen heeft met de plant aan de Waalhavenweg. “De bedoeling voor deze locatie is om afvalstromen nog efficiënter gereed te maken voor verdere recycling, maar ook om bij de bron te zitten voor de productie van onze alternatieve brandstoffen (Subcoal®). Op langere termijn zal er gekeken worden naar het mogelijk maken van chemische recycling. Daarom zoeken we ook de aansluiting met de Rotterdamse chemiebedrijven. Alles is hierbij gericht om een goede oplossing te vinden voor het wereldwijde afvalprobleem."

Van afval naar waarde
De aansluiting met de omgeving was een van de belangrijkste redenen om lid te worden. Wierda: “Er zijn heel veel initiatieven op het gebeid van chemische recycling. Wij slaan de brug tussen afval en waarde door moeilijk tot niet te verwerken materiaal bruikbaar te maken voor de industrie. Daarnaast is het goed om aan tafel te zitten met de rest van de keten met zaken als veiligheid, milieu en standaardisatie. In die zin is het lidmaatschap dan ook een strategische keuze."

Meer informatie?
Klaas Wierda, plantmanager N+P (06-52865730, klaas.wierda@npgroup.com, website: www.npgroup.com