DeltaPORT Donatiefonds helpt nieuw wijkcentrum WOLk

DeltaPORT Donatiefonds helpt nieuw wijkcentrum WOLk

Met financiële hulp van het DeltaPORT Donatiefonds komt er in de Wolphaertstraat in Rotterdam-Charlois een wijkcentrum voor een breed scala aan activiteiten. Het centrum WOLk van de gelijknamige stichting organiseert samen met bewoners en betrokken lokale programmamakers programma’s op het gebied van kunst, cultuur en welzijn voor bewoners uit de wijken Charlois en Feijenoord.

WOLk is ontstaan uit een project waarbij op verzoek van woningcorporatie Woonstad een deel van de Wolphaertstraat werd beheerd. Mensen uit de kunst- en cultuursector konden hier tegen een kleine vergoeding beschikken over woon-, atelier- en werkruimte. Samen met Woonstad zijn de panden de afgelopen twee jaar duurzaam gerenoveerd. Een nieuw gevormde beheercoöperatie verhuurt ruimten aan onder meer WOLk. De vaste programmamakers delen de lusten en de lasten.

Een donatie is ook toegekend aan Stichting De Liedjesfabriek, die tijdens bezoeken aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam via muziek afleiding biedt aan jonge patiëntjes. Tijdens de bezoeken worden liedjes gemaakt en opgenomen met de eigen ‘liedjesmachine’, een mobiele studio. De opgenomen liedjes worden later volledig gemixed aan de kinderen aangeboden.

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft ook bijdragen toegekend aan de Stichting We Promote Sports voor de organisatie van de Maastunnelloop, aan de Stichting RoMeO in Rotterdam voor de reconstructie van de zwanenhals-draaistellen van de historische Rotterdamse tram De Vierasser en aan Stichting De Betrokken Spartaan voor het project Streetrulez! in diverse Schiedamse wijken.

Donaties zijn er tevens voor Stichting Max XL in Spijkenisse voor lesmateriaal voor een project om de verhalen over de Tweede Wereldoorlog levend te houden, TG De Klassieken voor een voorstelling in het Nieuwe Luxor Theater voor kinderen met een beperking en/of chronische ziekte en voor De Tijdmachine voor Gouwe Ouwe-ontmoetingen in Rotterdamse wijken en verpleeghuizen.

De Vereniging Rotterdam Barok Ensemble krijgt een bijdrage voor de organisatie van het jubileumconcert op 25 maart 2023 in de Oude- of Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Ook is er een donatie voor de Reddingsbrigade Rockanje voor de aanschaf van overlevingspakken, de Stichting BuurtLab voor de aanleg van een natuurspeelplek bij kinderboerderij de Oedenstee in Hoogvliet en voor zorgorganisatie Laurens wonen diensten zorg als bijdrage in de vervoerkosten van ouderen naar het kerstconcert in de Laurenskerk.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben donaties toegekend aan onder meer wijkvereniging De Nieuwe Nachtegaal in Charlois voor de vervanging van een keramiekoven, Stichting Cultuur is voor iedereen voor het project zanglessen voor jongeren, de kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden in Hellevoetsluis als bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe bestelauto, seniorenvereniging Zalmplaat voor de aanschaf van een nieuwe AED, de Maassluisse Muziekweek voor een jong-talent-concours, speeltuinvereniging Pernis voor de organisatie van een sixties-middag, het Rozenburgs mannenkoor voor de jubileumviering, muziekvereniging St. Radboud in Schiedam voor een concertdansant, korfbalvereniging Olympia in Spijkenisse voor de aanschaf van terrasmeubilair, het Jongeren Cultuurcentrum in Vlaardingen voor een rockfestival en hockeyvereniging Forcial in Rockanje voor een clinic tijdens de jubileumviering.