DeltaPORT Donatiefonds doneert aan de World Police & Fire Games Rotterdam 2022

DeltaPORT Donatiefonds doneert aan de World Police & Fire Games Rotterdam 2022

Het DeltaPORT Donatiefonds steunt de World Police & Fire Games Rotterdam 2022, die eind volgende maand in Rotterdam worden gehouden. Aan het evenement wordt door ruim vijfduizend politieagenten deelgenomen, waaronder brandweermensen, douaniers en andere medewerkers van hulpdiensten vanuit de hele wereld. Met het toekennen van de donatie onderstreept het fonds het belang van goed functionerende hulpdiensten.

Ook is een donatie toegekend voor een reconstructie van een overtoom met windas in de Vlaardingervaart. Hier werden vroeger schepen, tussen twee gescheiden vaarwegen en zonder sluis, overgezet. De reconstructie van de overtoom is een project van de stichting Midden-Delfland is Mensenwerk. De overtoom met windas komt in het boezemwater van de Vlaardingervaart, nabij boerderij De Zonnehoeve. Daar komen ook een informatiecentrum en een melkmuseum.
Vlaardingervaart.jpgFoto: Restauratie Werkplaats Schiedam

Het Rotterdams Volkstheater krijgt een donatie voor de WereldWijde Wijk, een serie minifestivaldagen op verschillende plaatsen in de wijk Rotterdam-West en Oud-Charlois. Ook de stichting Kinderfondsen Nederland wordt door het DeltaPORT Donatiefonds gesteund. De stichting gaat in samenwerking met de Floriade Expo 2022 kinderen uit achterstandswijken kennis laten maken met de land- en tuinbouwsector om ze zo te inspireren en motiveren om duurzamer te leven in een gezondere leefomgeving.

De stichting Humanitas krijgt een financiële bijdrage voor de organisatie van een vakantie voor Rotterdamse kinderen in Zeeland. Het gaat om kinderen die door onder meer de slechte financiële situatie thuis anders niet met vakantie kunnen gaan.