Aandeel vrouwen in de haven moet verder stijgen

Aandeel vrouwen in de haven moet verder stijgen

De bijeenkomst 'Vrouwen werken in de haven' van 4 juni, georganiseerd door RISI en Shell, bleek zeer succesvol. Met de deelnemers is gekeken wat bedrijven in het Rotterdamse havengebied kunnen doen om zich neer te zetten als aantrekkelijke werkgever voor vrouwen, hoe ervoor kan worden gezorgd dat meer meiden kiezen voor techniek en hoe zij het Rotterdamse havengebied als een startplek kunnen zien voor hun loopbaan.

Kristel Groenenboom, directeur/eigenaar Containerservice C. Groenenboom, opende de bijeenkomst met een inspirerend verhaal. Ze nam de zaal mee in de vraag wat het betekent om als vrouw op de werkvloer te werken in een omgeving (techniek en logistiek), die over het algemeen door mannen wordt gedomineerd.

Het deelnemersveld bestond uit een unieke combinatie van vele bedrijven waaronder Vopak, Air Liquide, Lyondellbasell, Nouryon, BP en Tronox en vertegenwoordigers uit het onderwijsveld zoals STC, Penta College, Techniek college en EIC Mainport Rotterdam.

RISI (Rotterdams Initiatief voor Sociale Innovatie) is een samenwerkingsverband tussen Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en CNV Vakmensen.