Investering state-of-the-art onderwijsinfrastructuur: 3,3 miljoen

Investering state-of-the-art onderwijsinfrastructuur: 3,3 miljoen

Het project ‘Plant of the Future’ van het Scheepvaart en Transport College (STC) is een investering van maar liefst 3,3 miljoen in de Oefenfabriek in Brielle.

De investering wordt benut om leerlingen te voorzien van de noodzakelijk infrastructuur, zodat zij de ontwikkelingen en kennis rondom digitalisering, het voorspellen van onderhoud en reductie van afvalstromen en CO2-emissies, direct in de praktijk kunnen toepassen. Het Regionaal Investerings Fonds (RIF) heeft een bijdrage geleverd aan de investering. Belangrijke samenwerkingspartners zijn Huntsman Holland B.V., Emerson Automation Solutions, Deltalinqs, VNCI, Techniek College Rotterdam, STC Group, Hogeschool Rotterdam en de gemeenten Rotterdam, Brielle, Hellevoetsluis, Spijkenisse en Westvoorne.

De MBO-instellingen STC en het Techniek College Rotterdam (TCR) zetten met dit plan weer een nieuwe stap in het toekomst bestendig maken van de opleidingen tot operator en onderhoudstechnicus. In 2016 heeft het TCR eveneens uit het Regionaal Investerings Fonds een bijdrage ontvangen om onderwijs te ontwikkelen voor het gebruik van de RDM Training Plant. Bij beide plannen dragen bedrijven in Deltalinqs-verband bij aan de realisatie.

Op 21 juni 2018 vindt de masterclass 'Plant of the Future' (Emerson) plaats. Aanmelden kan via de link.