Agenda

Webinar Materials Management (Cataly)

Op maandag 23 januari 2023 nemen de specialisten van ons buitengewoon lid Cataly Partners de leden mee in Materials Management. Deze sessie wordt aangeboden als webinar.

In deze Masterclass wordt nader ingegaan waarom Materials Management van grote invloed kan zijn op de beschikbaarheid van assets, de efficiëntie van personeel, operationele kosten en cashflow. De kracht van Materials Management kan veel beter worden benut.

Het belang en de samenhang met andere bedrijfsprocessen wordt uitgelegd en er wordt aangegeven hoe een optimalisatietraject eruit zou kunnen zien.

Veel bedrijven focussen zich op het optimaliseren van fabrieksprestaties; Materials Management krijgt hierbij vaak weinig aandacht omdat het veelal uitsluitend wordt geassocieerd met het al dan niet voorradig hebben van reserveonderdelen. Het wordt gezien als een ondersteunende activiteit in plaats van als een kernfunctie om te sturen op KPI's zoals uptime, OEE, Cashflow en voorspelbaarheid van projectenplanning.

De realiteit is dat veel bedrijven hun uptime, bedrijfskosten en soms betrouwbaarheid aanzienlijk kunnen verbeteren door hun optimale inzet van Materials Management.

De Masterclass richt zich op de analyse van benodigde items in relatie tot onderhoud en investeringen. Kwaliteit van data zijn bepalend om de juiste analyses te kunnen maken.
De creatie van relevante data, werkprocessen alsmede het data governance process komen aan bod. Hiermee wordt de basis gelegd om voorraden te bepalen met de juiste inkoopstrategie op basis van criticaliteit.

Aan de hand van casuïstiek wordt een succesvol opgeleverd Materials Management project toegelicht, waarbij we in kunnen gaan op de uitdagingen die de deelnemers naar voren brengen tijdens de Masterclass.

De doelgroep van deze Masterclass zijn Plant Managers, Operations Managers, Maintenance Managers en Finance Managers.
Industrieën: Afval, Energie, Olie & Gas, Proces Industrie, Logistiek en Infrastructuur.

Deelname
Leden van Deltalinqs nemen gratis deel. Aanmelden via onderstaande aanmeldbutton. Na aanmelding ontvangt de deelnemer voor de bijeenkomst een bevestiging met deelname-link. 

Datum en tijdstip:
2023-01-23T16:00:00 2023-01-23T17:00:00
Locatie:
MS Teams
Adres:


Aanmeldperiode:
2022-11-10T08:30:00 2023-01-22T17:00:00