Extra theatervoorstellingen in Sophia dankzij 'burenfonds' van de Rotterdamse haven

Extra theatervoorstellingen in Sophia dankzij 'burenfonds' van de Rotterdamse haven

Er komen dankzij de steun van het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds’ van de Rotterdamse haven, extra theatervoorstellingen in het Sophia Kinderziekenhuis. Aan de stichting Gilat is hiervoor een donatie toegekend. De voorstellingen zijn bedoeld voor ernstig zieke kinderen. Gilat gaat zodra het weer mogelijk is wekelijks voorstellingen verzorgen.

Stichting de Nieuwe Nachtegaal heeft voor het project Hartenlief steun ontvangen voor het project Hartenlief in Rotterdam, die in de wijk Charlois kussens in de vorm van een hart uitreikt aan borstkankerpatiënten. Stichting Epic Youth heeft een donatie ontvangen voor een online game-evenement tijdens de kerstvakantie.

De Schiedamse stichting Closer to Jazz kan dankzij een donatie in de regio Rotterdam een reeks kleinschalige concerten uitvoeren. Dat geldt ook voor de stichting Jazz en Wereldmuzieke Kollektief, die musici uitnodigt een trio te vormen voor een concertreeks in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Hellevoetsluis.

De stichting TheaterTuin van Voorne kan mede dankzij een donatie enkele voorstellingen van hun productie De Bonte Kerstkaravaan uitvoeren in theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Ook voor een tijdelijk kunstwerk op het Charloisse Hoofd is er financiële steun. Kunstenaar Ruud Kuijer gaat er een sculptuur neerzetten die is gemaakt van een oude olieboorput uit de Noordzee.

Eerder dit jaar heeft het DeltaPORT Donatiefonds geld beschikbaar gesteld voor projecten die verband houden met de coronacrisis. In dat kader zijn ook nog donaties toegekend aan de stichting Promotie Maassluis ter ondersteuning van de campagne om inwoners van Maassluis op te roepen bij plaatselijke ondernemers hun inkopen te doen en aan stichting De Rode Mijter in Maassluis voor een filmproductie voor de intocht van Sinterklaas.

De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatieonds hebben de afgelopen weken donaties toegekend aan onder meer de organisatie van het zomercircus in Barendrecht, aan de stichting Samenwerkende Wandelgroepen in Brielle voor een stadswandeling met ouderen, aan handbalvereniging Feyenoord in Charlois voor de aanschaf van beachhandbaldoelen, aan speeltuin Confetti in Delfshaven voor de aanschaf van een speelzwembad, aan de stichting Maassluis Maritiem voor kinderactiviteiten tijdens de Furiade en aan de dorpstuin in Rozenburg voor de aanschaf van snoeigereedschap.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam al vijftig jaar hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. Zie ook: www.deltaportdonatiefonds.nl.