Agenda

DCP Bijeenkomst DIFFER - Kernenergie

Bijeenkomst voor leden van Deltalinqs met sprekers van DIFFER en TU Delft.

DIFFER, een toonaangevend onderzoeksinstituut, heeft als missie om fundamenteel onderzoek te verrichten naar materialen, processen en systemen voor een wereldwijde duurzame energie-infrastructuur. Tijdens deze bijeenkomst zullen de sprekers van DIFFER hun expertise delen over twee cruciale onderwerpen: kernenergie, inclusief Small Modular Reactors (SMR's), en vlamboogoptimalisaties.

Kernenergie en kernfusie: stand van zaken 
De sprekers Prof.dr. Marco de Baar (directeur DIFFER) en Prof.dr. Jan-Leen Kloosterman (TU Delft) geven een overzicht van de huidige stand van zaken van nucleaire technologieën en fusie-energie, met bijzondere aandacht voor de laatste ontwikkelingen rond Small Modular Reactors (SMR's). Deze compacte reactoren bieden veelbelovende mogelijkheden voor efficiënt en veilig energiebeheer.

Deze bijeenkomst biedt niet alleen een unieke kans om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de energiesector, maar ook om inzichten te verkrijgen van vooraanstaande experts en om te netwerken met gelijkgestemde professionals.

Datum en tijdstip:
2024-05-28T09:30:00 2024-05-28T11:30:00
Locatie:
Deltalinqs
Adres:
Waalhaven Z.z. 19
3089 JH ROTTERDAM
Aanmeldperiode: