Buitengewone leden

C&RE Advice b.v.

C&RE staat voor construction & real estate. Maar je zou ook 'CARE' kunnen lezen. Dat vindt de directeur van deze eenmans-bv, William Holvoet, ook prima. "Ik zorg er namelijk voor dat ik partijen goed adviseer over het ontwikkelen van hun bouwproject in al zijn facetten."

Het advies dat William zijn klanten geeft, richt zich op alle fasen in het bouwproces. "Vanaf de aankoop van grond, het aanvragen van vergunningen, het ontwerp, de energievoorziening, subsidies, duurzaamheid en due dilligence tot aan bij wijze van spreken de inrichting en het ophangen van de gordijnen. Ik ben een generalist, overzie het hele plaatje. Voor specialistische onderdelen, zoals brandbeveiliging, constructieberekeningen of off grid-voorzieningen, roep ik de hulp in van specialisten."

Polonaise
Sinds 1991 is William actief in de bouwwereld in Frankrijk, België en Nederland. Hij begon als timmerman en afbouwer, maar werd daarna montagemedewerker, tekenaar, inkoper, calculator, werkvoorbereider en projectleider. Inmiddels heeft hij zijn sporen in de sector ruimschoots verdiend. "Kennis vergaren is daarin de rode draad", zegt William. "C&RE Advice beweegt zich nu bijvoorbeeld in een paar nichemarkten zoals de opslag van lithiumbatterijen (PSG 37-2) en de opslag van gevaarlijke stoffen (PSG 15). Ik verdiep me zoveel mogelijk in het onderwerp door te googlen, webinars en workshops te volgen en te praten met specialisten. Zo heb ik vaak meer kennis over een onderwerp dan anderen. Kennis moet je zoeken, dat komt je niet aanwaaien. Ik wil vooroplopen in de polonaise. Door mijn Deltalinqs-lidmaatschap, dat 1 januari 2024 inging, hoop ik veel kennis te vergaren die ik nog niet beheers. Maar ik kom ook graag mijn kennis daar delen."

Innovatieve toepassingen
Naast C&RE Advice is William ook nog mede-eigenaar van ontwerpend bouwbedrijf Generalis Bedrijfsbouw. "Daarin werken we met vijf generalisten, ieder vanuit zijn eigen kracht, aan het perfecte bouwplan. Door het zoeken naar kennis en die te delen, kom je vaak innovatieve toepassingen tegen, die je in andere sectoren kunt toepassen. Een klein voorbeeld? Het verwerken van gecementeerde houtvezel in prefab betonpanelen om geluid te absorberen. Soms kost het adviseren van een innovatieve toepassing wat overtuigingskracht in de conservatieve bouwwereld, maar ik adviseer het alleen als ik er zelf ook in geloof, en omdat ik er genoeg kennis over heb opgedaan. Daar schiet me nog een tip te binnen: "Als je ergens te weinig van weet, praat dan tenminste met drie partijen. Dan kun je zelf meestal wel een goed oordeel vellen."

Nieuwsbericht
25-01-2024 Even voorstellen: nieuw lid C&RE Advice