Buitengewoon lid NCTI stelt zich voor

Buitengewoon lid NCTI stelt zich voor

Al zes jaar behoort het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie (NCTI) tot de buitengewone leden van Deltalinqs. In het nieuwe pand dat ze hebben betrokken in Woerden, organiseren zij cursussen en praktijklessen op het gebied van het isoleren van utiliteiten en industrie. General manager van het NCTI Renate van Maaren over het lidmaatschap van Deltalinqs: “In 2021 gaan de leden meer van ons horen.”

Veel aanmeldingen
Naast de cursussen en trainingen geeft het NCTI ook advies aan bedrijven over hoe ze een optimaal rendement kunnen behalen uit hun isolatie. Bedrijven kunnen als het ware een ‘second opinion’ vragen als het gaat om hoe bijvoorbeeld een uitgebrachte offerte is uitgevoerd op het gebied van isolatie. De onafhankelijke inspecteurs van het NCTI brengen vervolgens advies uit. “Kennisdeling en kennisborging”, zegt Van Maaren. “Daarbij bieden wij naast fysieke ook e-learningcursussen aan. Bijvoorbeeld onze introductiecursus gebaseerd op het CINI-handboek en -isoleren volgens de ISO64-richtlijn. We merken dat er veel interesse is, ondanks de Coronacrisis. De aanmeldingen voor onze cursussen blijven binnenstromen.” De klassikale lessen hebben dan ook afgelopen jaar doorgang kunnen vinden dankzij strikte naleving van de RIVM-maatregelen. Voor interactie van groot belang vindt Van Maaren: “We hebben onze locatie zo ingericht dat we goed afstand kunnen houden en voldoende ventileren. Fysieke interactie is nu eenmaal belangrijk bij praktijkonderdelen.”

Industriële isolatie vaak een sluitpost
De toegenomen interesse is terecht vindt Van Maaren. Met het oog op de klimaatdoelstellingen is nog veel terreinwinst te boeken bij goed isoleren. Wie er goed werk van maakt bespaart bovendien veel kosten. “We zien vaak dat bij projecten om energiebesparingen te realiseren de isolatie als laatste komt, als een soort sluitpost. Dat terwijl het eigenlijk de eerste stap zou moeten zijn. Goed isoleren bespaart namelijk energie- en onderhoudskosten en je kunt er veel rendement uit halen. De terugverdientijd is daarnaast vrij kort. Gelukkig zijn steeds meer bedrijven zich hiervan bewust.” Voor 2021 heeft het NCTI de ambitie verder te bouwen aan deze bewustwording binnen het netwerk van Deltalinqs.

Meer informatie?
Renate van Maaren
, general manager NCTI, tel.: (0181) 69 80 30. Website: www.ncti.nl.