Agenda

Behind the scenes @Rotterdam

Tijdens deze Behind the Scenes @Rotterdam, die mede wordt georganiseerd met VNCI, Havenbedrijf Rotterdam en de Gemeente Rotterdam, ervaart u welke oplossingen en kansen de chemie biedt. Kansen op het vlak van innovatie, infrastructuur, energietransitie en arbeidsmarkt. Chemiebedrijven bieden die ochtend een kijkje achter de schermen en laten zien hoe zij werken, wat voor innovaties zij ontwikkelen, wat zij maken en tot welke consumentenproducten dit leidt.

In het middagprogramma kan gekozen worden voor één van de vier sessies gericht op innovatie, infrastructuur, energietransitie en arbeidsmarkt:

  1. Hoe vertellen wij als industrie ons verhaal? – Marloes ten Kate (wetenschapsjournalist) geeft een workshop ‘Scientific Storytelling’ over hoe je een boeiend en begrijpelijk verhaal kunt vertellen over de chemiesector aan je buurvrouw of de minister.
  2. Welke kansen biedt de energietransitie? – Ruud Melieste (Havenbedrijf Rotterdam) en Martijn Broekhof (VNCI) over de voorbereidingen die bedrijven kunnen en moeten treffen in afwachting van het definitieve akkoord en welke collectieve maatregelen genomen zouden kunnen worden.
  3. De lage CO2 footprint van pijpleidingen – Annemieke Doomen (LSNed) en Maike Akkkers (LSNed en Havenbedrijf Rotterdam) over de kansen en mogelijkheden.
  4. Werknemer van de toekomst – Cees Alderliesten (Deltalinqs) en Emre Kaya (Organik Kimya). Welke factoren drijven de nieuwe werknemers naar de haven en de chemie? En wat verandert dit bij de bedrijven zelf of wat moeten zij veranderen?

Op de website van de VNCI vindt u het volledige programma. Zie ook het interview met burgemeester Aboutaleb over de Rotterdamse industrie.

Datum en tijdstip:
2019-05-13T08:30:00 2019-05-13T17:00:00
Locatie:
RDM Congrescentrum
Adres:
Heijplaatstraat 23
3089 JB Rotterdam
Aanmeldperiode:
2019-03-29T15:00:00 2019-05-09T13:00:00