Samen bereik je meer: twintig jaar CargoCard!

Samen bereik je meer: twintig jaar CargoCard!

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de CargoCard werd gelanceerd in de Rotterdamse haven. Deze innovatie zorgt ervoor dat dagelijks tienduizenden chauffeurs veilig en snel kunnen laden en lossen op meer dan 65 locaties in Nederland, België en Duitsland.

De CargoCard wordt beheerd door Secure Logsitics B.V., de uitvoeringsmaatschappij en 100% dochteronderneming van Deltalinqs.  

Community
Het succes van de CargoCard is vooral te danken aan de bedrijven die ermee werken. De CargoCard verbindt meer dan 25.000 chauffeurs, 5.400 transportbedrijven uit heel Europa met de 65 CargoCard accepterende bedrijven in Nederland, België en Duitsland. Via een gebruikersgroep bepalen deze bedrijven met elkaar de functionaliteiten van de CargoCard.

De resultante van deze unieke samenwerking is indrukwekkend. Recent onderzoek wijst uit dat de poortsnelheid van een terminal met CargoCard meer dan 60% sneller is dan een terminal zonder de CargoCard. Dagelijks vinden er zo’n 15.000 poortpassages met een CargoCard plaats. Een snelle rekensom komt uit op een collectieve besparing van Euro 1,5 miljoen per maand aan verminderde wachttijden. Een verdubbeling van de terminalcapaciteit, vermindering van CO2-uitstoot, minder gebruik van plastic en papier kan daar nog bij worden opgeteld.

CargoCard: AVG-Proof
De CargoCard is een smartcard met daarop informatie over de chauffeur, diens werkgever en aanwezige vergunningen. De gegevens worden beschermd met een strikt persoonlijke biometrische code van de CargoCard-eigenaar. Omdat alle gegevens op juistheid zijn gecontroleerd, kan de chauffeur geautomatiseerd het terrein op en daar het logistieke proces gecontroleerd doorlopen.

Uitbreiding
Inmiddels kun je met een CargoCard ook je truckparking betalen of een vulstation starten. De CargoCard optimaliseert logistieke processen door interfaces met Toegangs-, Veiligheids-, Voormeld-, Gate- en Terminal Operating systemen.

Begin dit jaar ondertekenden brancheorganisatie TLN en Secure Logistics een intentieverklaring voor de landelijke acceptatie van de CargoCard. De doelstelling is dat de komende jaren elke chauffeur in Nederland de voordelen van de CargoCard kan ervaren.

Leden van Deltalinqs en ORAM komen in aanmerking voor korting.

Meer informatie? Neemt u contact op met Secure Logistics.