In gesprek over ambities en bottlenecks tijdens werkbezoek Tweede Kamerleden

In gesprek over ambities en bottlenecks tijdens werkbezoek Tweede Kamerleden

Op maandag 20 juni brachten Tweede Kamerleden Bart Smals en Chris Simons een bezoek aan het haven- en industriegebied van Rotterdam. Na de ontvangst en introductie door Boudewijn Simons van het Havenbedrijf Rotterdam leidde Deltalinqs-directeur Bas Janssen het inhoudelijke programma in.

Bas schetste het brede plaatje over de transitieopgave waar het HIC voor staat en stond kort stil bij de actuele stikstofproblematiek, die innovaties en verduurzamingsplannen vertraagt.

Beleidsadviseurs Cees Alderliesten (onderwijs en arbeidsmarkt) en Frank Kasel (veiligheid) lichtten actuele ontwikkelingen rondom de thema’s arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden, inspectie & toezicht en ADM-testen toe.

Met de watertaxi konden de Tweede Kamerleden vervolgens met eigen ogen zien hoe de haven en industrie al werkt aan verduurzaming en kregen zij een rondleiding in het RDM Innovation Dock.

Bart Smals: “Goed om de samenwerking tussen onderwijs en innovatie te zien. Maar ook de klimaatambitie van het Rotterdamse haven- en industriegebied en de rol die de stikstofproblematiek daarbij speelt kwamen aan bod. Arbeidsmarkt blijft een interessante portefeuille. Zeker de krapte op de arbeidsmarkt biedt veel gespreksstof en ik ben blij dat ik met deze heren in gesprek mocht gaan.”