Oudste Deltalinqs-lid Vopak aan het woord

Oudste Deltalinqs-lid Vopak aan het woord

Als Van Ommeren was het hedendaagse Vopak betrokken bij de oprichting van de SVZ in 1907, de voorloper van Deltalinqs. Daarmee is Vopak het oudste lid in het netwerk, dat naast Van Ommeren en Pakhoed nog andere voorlopers kent, waaronder Blaauwhoedenveem dat in 1616 werd opgericht. Het bedrijf heeft door de tijd heen behoorlijke transformaties ondergaan en dat is naar eigen zeggen juist ook een belangrijke succesfactor. Vandaag is het woord aan Patrick van der Voort, divisie president Europa en Afrika: “Voor ons is Deltalinqs een heel goed platform voor publiek-private samenwerking.”
Oudste Deltalinqs-lid Vopak aan het woord_Patrick van der Voort.jpg

Lidmaatschap Deltalinqs
Met 10 terminals door het land en 73 locaties wereldwijd is Vopak marktleider in onafhankelijke tankopslag. ‘Van thee tot LNG’ is de kenmerkende wijze waarop het bedrijf door de tijd heeft ingespeeld op veranderingen, dat zich in de moderne tijd vertaalt naar de ‘Future Mindset’. “Dat betekent dat we investeren in wat we in de toekomst nodig gaan hebben om ons te onderscheiden van onze concurrenten. We investeren in de energietransitie, maar ook in bijvoorbeeld digitalisering. We zijn dan ook betrokken bij het H-vision-project van het Deltalinqs Climate Program”, zegt Van der Voort. Met grote transities voor de boeg, is het lidmaatschap van Deltalinqs nog altijd belangrijk. Van der Voort: “De wereld is een enorme verandering aan het ondergaan. Om de energietransitie tot een succes te maken is publiek-private samenwerking nodig, waar het netwerk van Deltalinqs zich goed voor leent. Maar we moeten ook niet vergeten dat we ook nog in het heden onze centen moeten verdienen en competitief moeten blijven ten opzichte van omliggende havens. Daarom is het ook van groot belang dat we onze stem als collectief op diverse plekken laten horen.”

Actieve rol in de energietransitie
Om doelgericht nieuwe oplossingen en technologieën te testen, investeert Vopak in initiatieven die een bijdrage leveren aan de energietransitie. “Vopak probeert zoveel mogelijk mee te denken bij het ontwikkelen van duurzame infrastructurele oplossingen. Het antwoord op de vraag van de energietransitie zal waarschijnlijk liggen in een verscheidenheid van duurzame energiebronnen, zoals groene waterstof. Daarbij blijven we luisteren naar onze klanten: die gaan oplossingen nodig hebben voor de op- en overslag van hun nieuwe producten”, zegt Van der Voort. De actieve houding ten opzichte van de energietransitie maakt het voor jongeren ook een aantrekkelijke werkgever. “Het lukt ons goed om enthousiaste jongeren aan te trekken, mede omdat we keihard werken aan het toepassen van technologische innovaties. Ons bedrijf schuift dan ook op in termen van diversiteit en we zijn een steeds betere afspiegeling van de maatschappij. We zien wel dat de vijver waaruit we vissen kleiner wordt, waardoor we moeten zorgen dat we voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt interessanter blijven dan andere bedrijven", concludeert Van der Voort.

Meer informatie?
E-mail: global.communication@vopak.com, websites: https://www.vopak.com/ en https://www.h-vision.nl/.