Afscheid Mary Dotsch van het EIC Mainport Rotterdam

Afscheid Mary Dotsch van het EIC Mainport Rotterdam

Per 1 juni 2021 heeft Mary Dotsch afscheid genomen van de mainport Rotterdam; zij was vele jaren hét gezicht van het EIC (Educatief Informatie Centrum) Mainport Rotterdam. Zij gaat genieten van een welverdiend pensioen.

Op dinsdag 25 mei is Mary door de medewerkers van het EIC als afscheid verrast met een echte ‘haventour’; met een touringcar is zij door het havengebied rondgereden, zoals het EIC dit ook vele malen per jaar voor de jongeren van het basis- en middelbaar onderwijs uit Rotterdam en omgeving organiseert. Als een van de eerste stops werd het kantoor van Deltalinqs aan de Waalhaven Zuidzijde aangedaan. Via een rode loper trad Mary naar buiten en werd zij door de Deltalinqs-delegatie toegesproken en bedankt voor haar vele verdiensten voor de Rotterdamse haven- en industrieondernemingen. Gericht onderwijs en informatie over de vele beroepsmogelijkheden in de mainport zijn vaak de belangrijke eerste stappen van een carrièrepad bij een van de ondernemingen. Het EIC-team en Mary Dotsch in het bijzonder hebben daaraan een grote bijdrage geleverd.

Ben Vree, de voorzitter van het bestuur van het EIC over het vertrek van Mary Dotsch: "Ik ben, mede namens het bestuur, Mary zeer erkentelijk voor haar werk in de afgelopen acht jaar. Gedurende die periode heeft het EIC onder haar leiding een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. De eerste stappen zijn gezet om online lesmateriaal aan te bieden en om meer actief te zijn op social media. Daarmee brengt het EIC niet alleen de jongeren naar de haven, maar ook de haven naar de jongeren en scholen. Daarnaast is de kwaliteit van de havenexpositie in het EIC aanmerkelijk verbeterd. Door goede samenwerking met onder meer de Rotterdamse onderwijsinstellingen is zij erin geslaagd het aantal leerlingen dat een bezoek aan de haven bracht op peil te houden, ondanks de concurrentie van andere initiatieven die aan het onderwijs worden aangeboden."

Mary kan dat beamen: "Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren waarbij we vanuit het EIC heel veel jongeren hebben laten kennismaken met de dynamische wereld van de Rotterdamse haven en een bijdrage hebben geleverd aan hun opleidings- en beroepskeuze. Want wat je niet weet is lastig te 'worden'. Wat mij betreft: van de haven krijg je nooit genoeg. Ik wens het EIC heel veel succes toe in de komende jaren!"

Opvolging
Michiel Breijs volgt per 1 augustus Mary Dotsch op als manager van het EIC Mainport Rotterdam. Over de komst van Michiel Breijs toont Vree zich tevreden: "Michiel heeft een onderwijsachtergrond, waarbij hij zijn managerskwaliteiten heeft laten zien in zijn rol als adjunct-directeur bij een van de Rotterdamse scholen, met aantoonbaar goede resultaten. We verwachten met Michiel weer een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van het EIC. Hierbij blijven de kennismaking van de jongeren met de Rotterdamse haven en het bieden van inzicht van beroepsmogelijkheden in die haven de speerpunten waar het EIC zich op richt. We heten Michiel van harte welkom en wij wensen hem en het EIC-team, alsmede de vele betrokken vrijwilligers, heel veel succes bij de uitvoering van de vele prachtige activiteiten van het EIC."