Coronavirus en haven van Rotterdam

Coronavirus en haven van Rotterdam

Op dit moment is het Coronavirus veel in het nieuws. Helaas is er in het uitbraakgebied Wuhan in China (en inmiddels enkele individuele gevallen elders in de wereld) nog geen sprake van een stabiele situatie en neemt het aantal besmettingen en slachtoffers toe. Hoe snel de verspreiding zal gaan is nu niet te zeggen en ook niet wat de verdere effecten zijn.

Voor de haven van Rotterdam wordt een en ander goed in de gaten gehouden door de Port Health Authority Rotterdam. Deze houdt zich bezig met de gezondheidszorg in de mainport Rotterdam. Sinds de oprichting van de Port Health Authority Rotterdam in 2009 is het Haven Coördinatie Centrum het aanspreekpunt voor schepen, bemanning en overige partijen die werkzaam zijn in de haven van Rotterdam.

Zie ook: https://www.portofrotterdam.com/nl/scheepvaart/port-health-authority. Hier vindt u informatie over alles wat met gezondheidszaken te maken heeft en via de link naar de GGD Rotterdam-Rijnmond en verdere doorlink naar het RIVM kunt u de meest actuele informatie krijgen.

Ook als wordt besloten dat er verdergaande maatregelen moeten worden getroffen, worden deze op de website van de Port Health Authority Rotterdam gepubliceerd. De recentste berichtgeving vanuit EU Healthy Gateways (27 januari 2020) vindt u achter de link.