Alice Krekt: Changemaker van de week

Alice Krekt: Changemaker van de week

Programmadirecteur Alice Krekt is door Change Inc. uitgeroepen tot Changemaker van week 37. Change Inc. is een platform dat iedere dag laat zien hoe mensen en bedrijven de toekomsteconomie vandaag al vormgeven. Gekoppeld aan deze uitverkiezing is een interessante podcast.

Het juryrapport legt uit waarom de jury koos voor Alice: ‘Op een lastige plek, in het Rotterdamse haven- en industriegebied, zet directeur klimaatprogramma bij Deltalinqs Alice Krekt zich in om de energietransitie te versnellen. In haar heldere visie gaat het om een energie- én grondstoffentransitie. Daarbij staat veel op het spel: welvaart én levensgeluk; hoe we werken en wonen; hoe we natuur en biodiversiteit kunnen koesteren. De energievoorziening van die nieuwe toekomst zal gebaseerd zijn op waterstof en elektriciteit, in plaats van op olie. Om dit voor elkaar te krijgen is Krekt resultaatgericht en tegelijkertijd verbindend. Alle partijen zijn nodig om de transitie tot een succes te maken.'

Podcast
Na de verkiezing werd Alice door middel van publiekstemmen uitgeroepen tot favoriete Changemaker, met een half uur durende podcast als resultaat. Interviewer Paul van Liempt heeft hierin naast vergezichten ook aandacht voor de tussenoplossingen die vandaag worden toegepast. Benieuwd naar de inhoud van de podcast? Kijk dan even onderaan de pagina op deze website.