Ledenbijeenkomsten najaar op RDM Training Plant

Ledenbijeenkomsten najaar op RDM Training Plant

Halfjaarlijks informeert Deltalinqs haar buitengewone en contractorleden over de actualiteiten.

Voorzitter Steven Lak heeft de recent gedeelde Input voor de Gemeenteraadsverkiezingen toegelicht. De RDM Training Plant, het voorbeeld van een publiek private samenwerking én real-life trainingsfaciliteit voor medewerkers van bedrijven en studenten van het Techniekcollege in de Rotterdamse regio, is gekozen als locatie.

Plant Manager Ard Hagendijk verzorgde de rondleiding op de plant, waar de eerste trainingen ‘flensmonteur, ‘vorkheftruck’ en ‘gasmeten’ inmiddels al zijn gegeven. Enkele aanwezige contractors – BUKO, Engie en SPIE - waren zelf nauw bij het voortraject en de bouw betrokken en maken inmiddels gebruik van de trainingslocatie. De buitengewone leden maakten – vaak voor het eerst – kennis met een industriële omgeving met de daarbij behorende veiligheidsmiddelen.

Manager Leden- en bestuurszaken, Jacqueline Pronk, heeft de organisatie van Masterclasses – door de buitengewone leden voor de leden van Deltalinqs – toegelicht. In 2017 staan de volgende masterclasses nog op het programma: 16 november Masterclass 'Industrie 4.0 leiden of lijden; Duurzame inzetbaarheid in de Haven' (vhp) en 21 december Masterclass 'Omgevingsveiligheid onder de Omgevingswet' (Royal Haskoning DHV). De masterclasses worden gecoördineerd door Jacqueline Pronk en de beleidsadviseurs begeleiden de masterclass. Buitengewone leden kunnen direct contact opnemen met pronk@deltalinqs.nl voor het organiseren van een masterclass over een toonaangevend en actueel onderwerp.

Deltalinqs informeert alle leden 21 november 2017 over actualiteiten en spreker Jaap Jelle Feenstra vertelt over ‘De havenlobby en het nieuwe kabinet’.