Deltalinqs ondersteunt visie handel en logistiek 2040

Deltalinqs ondersteunt visie handel en logistiek 2040

Samen met achttien organisaties uit de wereld van havens, logistiek en transport, waaronder VNO-NCW, het Havenbedrijf Rotterdam, evofenedex, MKB-Nederland en TLN heeft Deltalinqs op 7 februari 2019 de ‘Visie Handel en logistiek 2040’ ondertekend.

Deze visie vloeit voort uit de wens vanuit het bedrijfsleven om via een gezamenlijk programma het hele logistieke systeem extra competitief, duurzaam en veilig te maken. Een veranderende wereld vraagt om een gezamenlijke aanpak. Bedrijven willen graag internationaal concurrerend blijven en tegelijkertijd bijdragen aan een nog sterker en leefbaar Nederland.

Zo zal deze visie door het bedrijfsleven als uitgangspunt dienen voor gesprekken met het kabinet over de goederenvervoeragenda, het arbeidsmarktbeleid en topsectorenbeleid. De ondernemers streven er onder meer samen naar, dat in 2040 al het vervoer over korte afstanden via de weg en het binnenwater emissievrij en dus duurzaam zal zijn. Ook willen de bedrijven samenwerken aan een werkbare maar sterke veiligheidscultuur in de keten en hebben zij afgesproken dat duurzame inzetbaarheid van personeel in logistiek de norm wordt.

Bas Janssen, directeur Deltalinqs: “Deze gezamenlijke visie op de toekomst toont een verbonden haven- en logistieke sector, die graag de dialoog aangaat met de Haagse en Europese politiek. Voor behoud en versterking van onze welvaart is collectiviteit cruciaal en Deltalinqs neemt daarbij graag een verantwoordelijke rol."