37e Havencongres Rotterdam: businesskansen energietransitie centraal

37e Havencongres Rotterdam: businesskansen energietransitie centraal

Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam: "De haven van Rotterdam zet zich collectief in om klimaatverandering tegen te gaan. Dit vergt flink wat inzet. Centraal staat een transitie waarin we het bestaande vernieuwen en het nieuwe actief verwelkomen."

De focus ligt hierbij onder meer op verbeterde energie efficiency en het hergebruik van grondstoffen. “De haven moet een plek worden waar de energietransitie van Nederland vorm krijgt”, aldus het Havenbedrijf.

“Hoog tempo is daarbij noodzakelijk”, benadrukt Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad. “2050 lijkt ver weg, maar gezien de complexiteit heeft de haven die tijd hard nodig!”. Ook erkent Nijpels de rol die onze mainport de komende jaren zal spelen in deze klimaattransformatie. “In de haven zullen nieuwe samenwerkingen ontstaan om de fossiel gedragen logistiek en productie CO2–neutraal te maken."

Zowel Castelein als Nijpels praten verder over de invloeden van de Klimaat- en Energietransitie op ondernemingen in en om de haven op het Havencongres Rotterdam op 17 april aanstaande. Ook aan bod komen uitdagingen op de binnenvaart, innovatie in de logistiek, digitalisering van de sector en economische ontwikkelingen. Diverse CEO’s en topbestuurders gaan het gesprek met elkaar aan tijdens een interactief, uiterst actueel programma en een middag vol netwerken.

Laat u inspireren en meld u aan! Deltalinqs-leden ontvangen tot 12 april 2019 een korting van € 100,- p.p. onder vermelding van DELTA100.

AANMELDEN