Havenberoepen en opleidingen centraal bij McPort Event

Havenberoepen en opleidingen centraal bij McPort Event

Op 14 en 15 november jonstleden vond in het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg het McPort Event plaats. Circa 1000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van vierentwintig scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezochten de Rotterdamse haven en industrie om zich te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen.

Ter voorbereiding op het evenement brachten gastdocenten op school 'de haven in de klas'. Zij bespraken de verschillende beroepen en loopbaanmogelijkheden en inventariseerden de vragen van de leerlingen. Op het EIC gingen de leerlingen aan de slag met een afwisselend havenprogramma met als doel oriëntatie op vervolgopleidingen en beroepen.

Bijna alle regionale opleidingen mbo/hbo/wo waren op de beroepen- en opleidingenmarkt aanwezig. Ook de twaalf aanwezige bedrijven kregen veel leerlingen aan hun stand. De leerlingen konden ook vragen stellen aan medewerkers van bedrijven tijdens de 'beroepenchallenge'. Bovendien was er dit keer de nieuwe spannende havenquiz waarbij de leerlingen tot het uiterste getest werden op hun havenkennis. En last but not least werd enthousiast meegedaan met de workshops chemische reacties droogijs, proefjes in het chemielab, 3D-printen, de maintenance carrousel in het Technolab en de techniekexperience.

Het McPort Event wordt georganiseerd door het EIC in samenwerking met het bedrijfsleven (de havenbedrijven en de opleidingsfondsen OTIB en OOM) én de opleidingen in de regio. Het bedrijfsleven ondersteunt financieel waardoor de deelnemende scholen dit programma kosteloos krijgen aangeboden. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken.