DU-masterclass 'Rijnmonds Leiderschap'

DU-masterclass 'Rijnmonds Leiderschap'

De training uit het basispakket 'Rijnmonds Leiderschap' van 5 april jongstleden was alweer voor de zesde keer een verdieping op de succesvolle training 'Veiligheid, Cultuur en Leiderschap/anders kijken naar veiligheid' die reeds zeven keer heeft plaatsgevonden.

In de Masterclass werd antwoord gegeven op de vraag: Wat moeten we doen met de formele leiders en welk (formeel) leiderschap is effectief in de taaie, Rijnmondse cultuur? De DU-masterclass is speciaal ontwikkeld voor leden van het senior management (directie en lijnmanagers).

De volgende thema’s werden behandeld met als basis de vier V’s van Vertrouwen, Vakmanschap, Verbinding en Visie:

  • Realistisch kijken naar de sterke Rijnmondse cultuur. Waar zitten de ‘triggers’? Hoe kan je de organisatie laten doen wat je wilt? "Culture eats strategy for breakfast", zei Peter Drucker (een van de eerste managementleraren) ooit.
  • Hoe kan je nu de cultuur, lees de mensen met hun gedrag, de strategie laten realiseren? Daarin is leiderschap cruciaal. En dan bedoelen we leiderschap op ieder niveau in de organisatie, formeel en informeel, omdat ieder leiderschapsniveau zijn eigen dilemma’s en issues heeft.

Het 'Rijnlands' leiderschap hebben we uitgebreid en omgebouwd naar 'Rijnmonds' leiderschap en dat is nu precies nodig om invloed te hebben op deze taaie (mooie) cultuur! We gaan in op het Rijnmonds denken en de wijze waarop dit in de organisatie kan worden ingevoerd. De masterclass werd georganiseerd in samenwerking met Petronel Bijlsma van FirmLeader en gewaardeerd met een hele ruime 9. De deelnemers hebben ook deze keer weer een leerzame dag gehad, de commentaren spreken voor zich. Een greep uit de reacties: "Geweldige dag, echt een spiegel voorgekregen, erg leuke dag met veel interactie en goede persoonlijke feedback, mooie toevoeging op bekende theorie en persoonlijke aandacht naar een ieder is positief."

Deltalinqs ‘University’ organiseert op 27 september 2018 de eerstvolgende training ‘Rijnmonds Leiderschap’.