Buitengewone leden

DNV

DNV helpt organisaties in de energiewaardeketen (bedrijfsleven én overheden) bij het vinden van de juiste balans tussen betrouwbaarheid, duurzaamheid en betaalbaarheid. Als onderdeel van het wereldwijd opererende DNV, is onder andere het Nederlandse KEMA vanuit de elektriciteitssector actief. Dit onderdeel van de organisatie is sinds 1927 actief in de opbouw en verduurzaming van het Nederlandse elektriciteitssysteem. DNV is 's werelds grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore-installaties. Het bedrijf speelt tevens een toonaangevende rol als technisch adviseur voor de olie- en gassector en als inhoudelijk expert voor bedrijven in de energiewaardeketen. DNV is bovendien één van de grootste certificatie-instellingen wereldwijd.

De komende decennia gaat het energiesysteem drastisch wijzigen, met steeds meer duurzame opwekkers van elektriciteit en een vergaande elektrificatie van het energieverbruik. Hierdoor moet de manier waarop we energie transporteren, distribueren en gebruiken ook veranderen.

Wij helpen bedrijven om, gebaseerd op feiten, de juiste afwegingen te maken zodat de juiste investeringen op het juiste moment op de juiste plek gedaan kunnen worden. Wij bieden u onder meer inzicht in de technische ontwikkelingen rondom duurzame opwekking, kosten van energie, risicokwantificering voor PPA’s, het voldoen aan de Energy Efficiency Directive (EED), het aanvragen van milieuvergunningen voor uw energiesysteem, het borgen van de betrouwbaarheid van uw energieinfrastructuur en meer. Wij bieden u inzicht in de impact en kansen van de energietransitie voor uw bedrijf in het internationale speelveld.

Onze expertise loopt van strategisch tot diep technische kennis. Verschillende leden van Deltalinqs ondersteunen wij reeds in de elektrotechnische analyses en uitbreidingen van hun infra en in opdracht van onder andere Deltalinqs hebben wij in kaart gebracht welke bijdrage de Nederlandse industrie kan leveren aan het realiseren van het Klimaatakkoord, door middel van Power-2-Heat.

Masterclasses/bijeenkomsten in het verleden
08-11-2018 Energietransitie, kansen voor uw bedrijfsvoering