36e Havencongres Rotterdam – Picnic’s innovatieve logistiek centraal

36e Havencongres Rotterdam – Picnic’s innovatieve logistiek centraal

Keynote spreker Havencongres Rotterdam Michiel Muller van Picnic: "Artificial intelligence en slimme algoritmes zorgen voor innovatieve logistiek."

Waar veel andere bedrijven dat niet lukt, biedt Picnic het zijn klanten gewoon: de boodschappen gratis thuisbezorgd, exact op het moment dat het de klant uitkomt en voor hetzelfde geld als wanneer die zelf naar de supermarkt zou gaan. Dat alles duurzaam uitgevoerd. En oh ja, met winst.

De aanpak van Picnic is een bijzondere en heel succesvol. Een voorbeeld van een vernieuwende logistiek die volgens Picnic-oprichter Michiel Muller disruptive werkt. Tijdens het Havencongres Rotterdam op 18 april is hij dan ook één van de keynote sprekers. Wij geven u vast een tipje van de sluier. “We hebben een eigen infrastructuur gebouwd en een unieke last mile oplossing geïmplementeerd die veel wegheeft van de melkboer van vroeger”, vertelt Muller op de vraag hoe Picnic zijn logistieke structuur heeft opgebouwd. “We hebben echt gekeken naar wat de klant wil. En dat is: de boodschappen thuisbezorgd krijgen, niet uren hoeven te wachten en er ook niet voor betalen. Dat kunnen wij bieden door alles te meten en te weten en nauwkeurig te plannen."

En dat doet Picnic, zo zegt Muller, door artificial intelligence en slimme algoritmes toe te passen. Denk aan een app die zich aanpast aan het koopgedrag van de klant en dus per klant verschilt. “Dat leidt tot een geweldige ervaring en dito loyaliteit.” Daarnaast is kostenbesparing van wezenlijk belang om winstdoelstellingen te kunnen behalen. Bij Picnic lukt dat met name doordat het bedrijf een zogenaamde pure player is. Zonder winkels met hoge huren, dure inrichting en veel overige kosten.

Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels in de regio’s Utrecht, Den Haag en Rotterdam en breidt snel verder uit. Met elektrische ‘autootjes’ zoals het bedrijf zelf zegt. Over duurzaamheid gesproken!

Michiel Muller is één van de sprekers van het Havencongres Rotterdam op 18 april. Binnen het thema ‘Positieve businessmodellen in een veranderende wereld’ zult u leren en inspiratie opdoen van topsprekers uit de haven en logistiek.

AANMELDEN