Zomerlezing Infrastructuur van de toekomst

De haven van de toekomst? Daar hebben we allemaal bepaalde beelden bij. Heel exact weten we nog niet hoe hij eruit zal zien. Feit is wel dat de infrastructuur in de haven steeds slimmer wordt. Kademuren kunnen worden uitgerust met sensoren, informatiestromen worden gedigitaliseerd en bluetoothmeetpunten in de haven leveren gigabites aan big data op.

De vraag is hoe we deze informatie goed kunnen benutten. Wat zijn de effecten van deze slimme infrastructuur op transport en logistiek in de Rotterdamse haven? Hoe profiteert het bedrijfsleven hier optimaal van? Deze en nog veel meer vragen worden onderzocht binnen SmartPort en stonden centraal tijdens de zomerlezing ‘Infrastructuur van de toekomst’.

Erik Lankamp gaf een toelichting op de manier waarop innovatie binnen Vopak is belegd en welke kansen zij graag benutten. Vervolgens lichtte professor Rob Zuidwijk, Erasmus Universiteit, de logistieke innovatiekansen vanuit de wetenschap toe en sloot Egbert van der Wal, Havenbedrijf Rotterdam, af met een praktische visie op een toekomstbestendige haveninfrastructuur. Gezamenlijk met SmartPort en het Havenbedrijf zal Deltalinqs een vervolg geven aan het samenbrengen van nieuwe kansen op innovatie.

Deltalinqs en Havenbedrijf Rotterdam organiseren viermaal per jaar een lezing over een actueel onderwerp, waarbij dieper wordt ingegaan op de achtergronden en waar ruimte is voor discussie. In het agendaoverzicht op de Deltalinqs-website treft u onder meer een actueel aanbod van deze bijeenkomsten aan. 

Jasper Nagtegaal

Beleidsadviseur Infrastructuur en bereikbaarheid
010 - 40 20 301

U bent hier

Deel deze pagina