Zomerlezing 'De infrastructuur van de toekomst'

Datum: 28 juni 2017
Tijd: 15.00 - 17.30 uur
Locatie: EIC Mainport Rotterdam, Noordzeeweg 6, 3181 ML Rozenburg, havennummer: 5325

Onderwerp
De haven van de toekomst? Daar hebben we allemaal bepaalde beelden bij. Heel exact weten we nog niet hoe hij eruit zal zien. Feit is wel dat de infrastructuur in de haven steeds slimmer wordt. Kademuren kunnen worden uitgerust met sensoren, informatiestromen worden gedigitaliseerd en bluetooth meetpunten in de haven leveren gigabites aan big data op.

De vraag is hoe we deze informatie goed kunnen benutten. Wat zijn de effecten van deze slimme infrastructuur op transport en logistiek in de Rotterdamse haven? Hoe profiteert het bedrijfsleven hier optimaal van? Deze en nog veel meer vragen worden onderzocht binnen SmartPort en staan centraal tijdens de zomerlezing van Deltalinqs. Vanuit de Erasmus Universiteit en het Havenbedrijf Rotterdam worden trends en ontwikkelingen toegelicht. Vervolgens licht Vopak toe hoe zij de nieuwe technologie nu al in de praktijk toepast. Kortom: gezamenlijk met u verkennen we de kansen van de toekomst.

Dit wilt u niet missen! Reserveert u 28 juni om 15.00 uur in uw agenda? Het belooft een uitdagende middag te worden met een blik op de toekomst.

Meer informatie
Deltalinqs en Havenbedrijf Rotterdam organiseren viermaal per jaar een lezing over een actueel onderwerp, waarbij dieper wordt ingegaan op de achtergronden en waar ruimte is voor discussie.

Kosten
De lezingen zijn gratis toegankelijk voor Deltalinqs-leden. 

Aanmelden
Via wijnands@deltalinqs.nl 

woensdag 28 juni 2017

U bent hier

Deel deze pagina