Workshop ‘Het verwerken van persoonsgegevens in de havencommunity'

Datum: 25 oktober 2017
Tijdstip: 13.00 - 17.00 uur 
Locatie: Carlton Oasis Hotel, Curieweg 1, Spijkenisse

Er worden in de haven van Rotterdam heel wat gegevens verwerkt. Deze ‘big data’ bestaat onder meer uit allerhande bedrijfsgegevens afkomstig van telemetrie, procesbesturingssystemen (SCADA, DCS) en logistieke informatie maar ook persoonsgebonden gegevens van bijvoorbeeld medewerkers, bezoekers en ingeleend personeel. Vanaf 25 mei 2018 zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing zijn en actief worden gehandhaafd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Deze nieuwe privacywetgeving voor de bescherming van persoonsgegevens kan ingrijpende veranderingen voor uw bedrijfsvoering met zich meebrengen. Graag nodigen wij u uit voor de Deltalinqs workshop: ‘Het verwerken van persoonsgegevens in de haven community: Welke impact zal de AVG straks kunnen hebben voor de bedrijven in de Rotterdamse haven?’

De workshop gaat vooral in op de mogelijke gevolgen van de AVG voor uw dagelijkse werkprocessen zoals het aanmelden van bezoekers op ISPS locaties, het beveiligen van de logistieke keten (AEO) en het toepassen van het XS-key systeem (CargoCard, DSP). Aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk zullen enkele veelvoorkomende werkprocessen waarop de AVG van invloed zal zijn, worden belicht. Mocht u echter nog andere aspecten/thema’s rondom de AVG aan de orde willen laten komen, dan kunt u dit expliciet aangeven in bijgaand antwoordformulier.

Doelgroep: MT-leden en middenkader betrokken bij informatieveiligheid, in het bijzonder de beveiliging van persoonlijke gegevens. De informatie is op strategisch/tactisch niveau en richt zich met name op de verantwoordelijken voor het verwerken van persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld P&O-functionarissen, CISO en securitymanagers).

Nadere informatie:

 


 

woensdag 25 oktober 2017

U bent hier

Deel deze pagina