PlantOne gastlocatie van symposium New Materials

Startup Fest Europe heeft PlantOne Rotterdam uitgekozen als locatie voor het evenement New Materials dat maandag 25 september plaatsvindt. Doel van het symposium is de hefboomwerking te laten zien die ontstaat als start-ups en gevestigde bedrijven hun krachten bundelen rond innovatieve oplossingen voor een circulaire economie. Ook Deltalinqs Energy Forum is van de partij. Het evenement wordt geopend door zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden, medeoprichter van Startup Fest.

Tijdens het symposium New Materials staan innovatieve oplossingen voor een circulaire en biobased economie centraal. Startup Fest heeft voor dit evenement keynotesprekers William Mc Donough, oprichter van Cradle to Cradle Products Innovation Institute, en Eva Gladek, oprichter en CEO van Metabolic, weten te strikken. Op het programma staan daarnaast onder meer een workshopronde met keuze uit vier workshops en een tour door PlantOne Rotterdam. Bezoekers krijgen daarnaast de gelegenheid om een-op-een in gesprek te gaan met industriële bedrijven. Prins Constantijn is vrijwel de hele dag aanwezig als aanspreekpunt voor financiële vragen. Het symposium wordt afgesloten met een walking diner.

PlantOne Rotterdam
Gabriel Tschin, managing director van PlantOne Rotterdam vindt het geweldig dat PlantOne Rotterdam als gastlocatie is gekozen. PlantOne Rotterdam is een kennis- en innovatiecentrum in Rotterdam-Botlek waar bedrijven en onderzoeksinstellingen hun innovatieve ideeën kunnen testen op duurzame(re) technologie en hun producten kunnen produceren op commerciële schaal. Het centrum is officieel erkend als Center for Open Chemical Innovation. ‘De innovaties van “onze” start-ups sluiten naadloos aan bij het thema New Materials. Tijdens de tour zullen vier à vijf hiervan hun positief geteste innovaties laten zien,’ aldus Tschin.

Watertaxi
New Materials vindt op 25 september van 12:00 tot 20:30 uur plaats. Tschin heeft voor bezoekers die een impressie van de industriële haven willen krijgen geregeld dat zij bij SS Rotterdam op de watertaxi kunnen stappen naar Rozenburg. Daar worden ze vervolgens met een elektrische bus naar PlantOne Rotterdam gebracht.

New Materials is een van de evenementen die plaatsvinden tijdens het Startup Fest Europe 2017. Het festival heeft dit jaar als thema Global Challenges, Startup Solutions.

Bijschrift foto: Startup Fest Europe

Alice Krekt

Programmadirecteur Deltalinqs Energy Forum

U bent hier

Deel deze pagina