Persberichten

Midden

De bouw van de oefenfabriek RDM Training Plant in Rotterdam heeft het hoogste punt van ruim veertig meter bereikt.

Midden

Op donderdag 8 juni 2017 vindt de vierde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats.

Midden

Evides Industriewater en Huntsman hebben een warmtekoppeling gerealiseerd. Deze warmtekoppeling geeft een substantiële besparing van fossiele brandstoffen in het petrochemisch cluster in de Botlek.

Midden

De bouw van de RDM Training Plant is een nieuwe fase ingegaan met het leggen van de betonvloer op woensdag 3 mei.

Midden

Als het gaat om overstromingsgevaar is de Rotterdamse haven in de huidige situatie goed beschermd.

Midden

In de regio Rijnmond gaan tijdens de Week van de Procestechniek meer dan 850 leerlingen van achttien verschillende scholen op bezoek bij verschillende bedrijven.

Midden

De tarieven die bezoekende zeeschepen in Rotterdam betalen stijgen volgend jaar 0,3%. Dat is de helft van de inflatie in het afgelopen jaar.

Midden

Op 30 november presenteren de twee Nederlandse mainports Schiphol en de haven van Rotterdam websites om de digitale weerbaarheid te bevorderen.

Midden

De winnaars van de Open Poort Prijs 2016 zijn donderdag 24 november tijdens een feestelijke bijeenkomst op het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg bekendgemaakt.

Midden

De gezamenlijke subsidieaanvraag RDM Training Plant - door Techniek College Rotterdam (een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine), de STC-Group en Deltalinqs - voor een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds

Midden

Na exact 25 jaar, waarvan 23 jaar als directeur bij de stichting EBB en Deltalinqs en de laatste twee jaar als algemeen adviseur, heeft Cees Jan Asselbergs afscheid genomen van de Rotterdamse haven en industrie.

Midden

Deltalinqs heeft de Nederlandse overheid expliciet gevraagd een hernieuwd Mainportbeleid voor het Rotterdamse haven- en industriecomplex te ontwikkelen.

Midden

Op 26 juni 2016 werden voorafgaand aan de ontknoping van het 68ste CHIO Rotterdam, in de Rotterdam piste meerjarenovereenkomsten getekend met het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en hoofdsponsor Rabobank Rotterdam.

Midden

Talenten die werken of leren in de Rotterdamse haven zijn 23 juni 2016 in de schijnwerpers gezet tijdens het Rotterdams Havenevenement. Het evenement is een initiatief van de STC-Group, Havenbedrijf Rotterdam, Jong Havenvereniging, Deltalinqs en Marine Club Rotterdam.

Midden

Weten hoe je als bedrijf een vergunning efficiënt en effectief aanvraagt?

Midden

Op 17 juni 2016 is de MTS Don Quichot van GreenPoint Maritime Services gedoopt door Linde Freriks.

Midden

De weerbaarheid tegen cyberaanvallen is voor de Rotterdamse haven essentieel.

Midden

Op donderdag 23 juni aanstaande vindt de derde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden twee titels en drie prijzen uitgereikt aan talenten die leren en/of werken in de Rotterdamse Haven.

Midden

Op 1 juli treedt de nieuwe weegplicht vanuit het IMO-SOLAS-verdrag in werking. Vanaf dat moment zijn verladers verplicht een geverifieerd gewicht (VGM) toe te voegen aan het Shipping Document.

Midden

Jaap Hoogcarspel is aangesteld als clustercommissaris voor het industriecomplex Rotterdam-Moerdijk. Hoogcarspel was tot voor kort directielid van het industriële gassenbedrijf Air Liquide in de Benelux.

Midden

Burgemeester Aboutaleb heeft op P&O-schip ‘Pride of Hull’ de aftrap gegeven voor een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem. Deze campagne is gericht op het tegengaan van criminele activiteiten in de haven, zoals drugs- en mensensmokkel en ladingdiefstal. Doel is om mensen die werken in de haven en vrachtautochauffeurs alert te maken op mogelijke signalen en hen te vragen die te melden.

Midden

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft, samen met het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs, vertegenwoordigers ontvangen van organisaties die in 2015 van het fonds een donatie hebben gekregen.

Midden

De Week van de Procestechniek, van 25 t/m 29 januari 2016, geeft vmbo-, havo- en vwo-leerlingen een realistisch beeld van beroepen in de procesindustrie.

Midden

Het 16e Deltalinqs Jaardiner werd door voorzitter Steven Lak geopend met een krachtig statement: "Haven is een werkwoord: een combinatie van mensen en bedrijven, waarin we samenwerken aan een sterke haven."

Midden

Het zeemanshuis The Flying Angel Club in Schiedam heeft een nieuwe verlichting in gebruik genomen tijdens de karaoke-avond.

Midden

De tarieven die bezoekende zeeschepen in Rotterdam betalen stijgen volgend jaar 0,5%. Dat is de helft van de inflatie in het afgelopen jaar.

Midden

De positie van Nederland als doorvoerland staat onder druk door de enorme importtarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die soms wel tot meer dan 70 procent duurder zijn dan in onze buurlanden.

Midden

Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) en Cees Jan Asselbergs (Algemeen Adviseur van Deltalinqs en voorzitter bestuur EIC) reiken op vrijdag 4 september de eerste Port Ranger certificaten uit. Hét bewijs dat de scholieren nu heel wat weten over de Rotterdamse haven.

Midden

Nederland hoogste inspectielasten in Noordwest-Europa

Tarieven in Rotterdam 45 tot 72% hoger dan in Antwerpen

Zoetermeer, 18 juni 2015 - Onderzoek dat

Midden

Groei vacatures Rotterdamse haven

Rotterdam, 10 juni 2015 – De Rotterdamse haven verwacht op zowel de korte als middellange termijn groei van het aantal vacatures.

Midden

Ondernemersorganisatie Deltalinqs: “RDM-trainingsplant een unieke schakel”

Rotterdam, 21 april 2015 – Cees Jan Asselbergs, algemeen adviseur Deltalinqs: “Het opleiden en trainen van m

Midden

Ondernemersorganisatie Deltalinqs: ‘Innoveren en versterken’​

Rotterdam, 16 april 2015 – Steven Lak, voorzitter Deltalinqs: “De concurrentiekracht van de Rotterdamse haven is een thema

Midden

Rotterdams havenbedrijfsleven gaat intensief met universiteiten samenwerken

Rotterdam, 9 februari 2015 – Het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven gaat intensief samenwerken met de Erasmus Universiteit

Midden

Bas Janssen directeur Deltalinqs

Rotterdam, 20 januari 2015 - Met ingang van 1 februari 2015 zal Bas Janssen (48) aantreden als de nieuwe directeur van Deltalinqs, de ondernemersorgan

Midden

De Rotterdamse haven moet haar leidende positie versterken

Rotterdam, 19 januari 2015 – Voorzitter Steven Lak opende het 15e Deltalinqs Jaardiner met een helder statement: ‘Rotterdam moet alle zeilen b

Midden

Green Deal ontgassen binnenvaart

Rotterdam, 15 september 2014 - "Deltalinqs is voorstander van een krachtig nationaal afsprakenkader: een Green Deal ontgassen binnenvaart", stelt voorzitter St

Midden

Basisschoolleerlingen Port Rangers adviseren Deltalinqs

Op vrijdag 5 september leidt Prinses Laurentien van Oranje een dialoogsessie tussen leerlingen uit groep 8 van basisschool De Globe uit

Midden

Deltalinqs teleurgesteld in besluit Raad van State over toestaan woningbouw

Rotterdam 24 juli 2014 - De behandeling van de door Deltalinqs ingebrachte bezwaren tegen het bestemmingspl

Midden

Rotterdamse haven: het blijft mensenwerk

Rotterdam, 7 mei 2014 – Kersverse Havenwerker van het Jaar Fred Goudswaard van Barge Center Waalhaven B.V.

Midden

Ondernemersorganisatie Deltalinqs: “het roer moet om!”

Rotterdam 17 april 2014 - ‘Het ondernemersklimaat in het haven en industriële complex van Rotterdam staat sterk onder druk.

Midden

“De Haven heeft een sterk coalitieakkoord nodig”

Het Havenverkiezingsdebat dat Deltalinqs en Havenbedrijf Rotterdam vrijdag 14 maart organiseerden met de Rotterdamse lijsttrekkers heeft veel aanknoping

Midden

Een gelijk speelveld voor havens is meer dan ooit noodzakelijk

Rotterdam, 7 maart 2014 - Binnen de Le Havre Hamburg range is er sprake van een verstoord speelveld doordat de overheden in Duitsland en B

Midden

Rotterdam ‘the place to be’

Rotterdam, 20 januari 2014 - Op het 14e Deltalinqs Jaardiner bracht Deltalinqs voorzitter Steven Lak het investeringsklimaat van de Rotterdamse haven scherp

U bent hier

Deel deze pagina