Masterclass 'Omgevingsveiligheid onder de Omgevingswet'

Masterclass, georganiseerd in samenwerking met ons buitengewoon lid Royal HaskoningDHV over ‘Omgevingsveiligheid onder de Omgevingswet’, op donderdag 21 december 2017, 16.00 uur tot 17.30 uur (inloop 15.45 uur; afsluitend drankje tot 18.00 uur) bij Deltalinqs, Waalhaven ZZ19, Rotterdam (zaal 1).

Inhoud Masterclass
In 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Parallel aan de ontwikkeling van deze wet wordt het externe veiligheidsbeleid gemoderniseerd. Dit gebeurt onder de naam ‘Modernisering omgevingsveiligheid’. In de nieuwe situatie hebben wij niet meer te maken met het groepsrisico, maar met zogenaamde ‘aandachtsgebieden en voorschriftengebieden’. Dit vraagt een nieuwe manier van werken van overheden, maar ook van u als bedrijfsleven. Tijdens de masterclass gaan we in op wat er verandert (en wat er gelijk blijft) voor u als bedrijf in relatie tot omgevingsveiligheid. Daarnaast gaan wij in op de pilot ‘risicogebied’ die momenteel wordt uitgevoerd voor het Botlekgebied. In deze pilot verkennen wij samen met stakeholders het instrumentarium voor het ‘risicogebied’ dat de huidige ‘veiligheidscontour’ vervangt.

Sprekers
De sprekers namens Royal HaskoningDHV zijn:

  • Simone van Dijk (senior adviseur omgevingsveiligheid)
  • Merle de Lange (adviseur omgevingsveiligheid)

Doelgroep
Deze masterclass is vooral interessant voor HSE managers, juristen, eenieder die nu te maken heeft met externe veiligheid.

Aanmelden
Deelname is voor leden van Deltalinqs gratis (1 à 2 personen per bedrijf).
Aanmelden middels een e-mail aan pronk@deltalinqs.nl onder vermelding van naam, e-mailadres en functie.
Na aanmelding ontvangt de deelnemer voor de bijeenkomst een bevestiging met nadere informatie over de Masterclass. Deze bevestiging is tevens het bewijs van deelname.

donderdag 21 december 2017

U bent hier

Deel deze pagina