Interactieve Haven HR-sessie en uitreiking Open Poort Prijs 2017

SAVE THE DATE

Datum: woensdag 29 november 2017
Tijd: 13.00 – 17:00 uur
Locatie: EIC Mainport Rotterdam
Adres: Noordzeeweg 6, 3181 ML Rozenburg, havennummer: 5325

Een top haven & industrie complex – aanpassingsvermogen is ons handelsmerk

De Rotterdamse haven is in transitie. Ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, automatisering, energie en duurzaamheid zorgen ook voor grote veranderingen in de structuur en inhoud van het werk in de haven. Hoe gaan we met deze uitdagingen op het gebied van de arbeidsmarkt om. Hoe kan de regionale arbeidsmarkt zo worden benut dat kennis- en arbeid een positieve concurrentiefactor wordt?

Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en Gemeente Rotterdam werken intensief samen in het zoeken naar oplossingen hoe we de ‘human capital’ nog beter kunnen inzetten. Strategisch personeelsbeleid en een goede aansluiting tussen onderwijs en werk zijn voorbeelden. Samen doen we onderzoek naar de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt in Mainport Rotterdam. In opmaat naar een groot evenement in 2018, organiseren we op 29 november een werksessie. Hoe kunnen we als bedrijven gezamenlijk inspelen op de vraagstukken van vandaag en uitdagingen voor de toekomst? Welke rol wordt daarbij verwacht van Deltalinqs, het Havenbedrijf en van de Gemeente Rotterdam?

Programma

In een plenaire sessie geeft Kees Zandvliet (onderzoeker bij SEOR) achtergrond informatie bij de laatste cijfers over de arbeidsmarkt in het Haven en Industriële Complex.

In verschillende werksessie willen we daarna met elkaar in discussie en vooral ervaringen en verwachtingen delen. Onderwerpen zijn:

  • cybersecurity als HR-vraagstuk, waarin aandacht voor awareness, preventie en oplossingen
  • arbeidsmarktmobiliteit bij energietransitie, presentatie van het onderzoek omtrent omscholingsvraag van medewerkers bij transitie
  • publiek-private samenwerking met het onderwijs: hoe ziet samenwerking tussen bedrijven en scholen er in de toekomst uit
  • mobiliteitsmanagement en een bereikbare haven: bereikbaarheid van personeel is net zo belangrijk als goede verbindingen voor goederen. Welke plannen zijn er om gezamenlijk uit te voeren?

Uitreiking Open Poort Prijs 2017
Mary Dotsch, directeur EIC

Afsluitend wordt u allen uitgenodigd voor de jaarlijkse uitreiking van de Open Poort Prijzen aan die bedrijven die zich dit jaar bijzonder hebben onderscheiden bij door EIC georganiseerde havenexcursies en havenprogramma’s.

Laat u inspireren en inspireer ons ook vooral. Ervaar de kracht van het Deltalinqs netwerk.

Graag tot 29 november!

Met vriendelijke groet,
Mede namens het Havenbedrijf en de Gemeente Rotterdam,

Bas Janssen
Directeur Deltalinqs

 

Aanmelden

Reserveer dit moment in uw agenda en meld u vóór 10 november aan bij
Linsey Brouwer: brouwer@deltalinqs.nl

 

woensdag 29 november 2017

U bent hier

Deel deze pagina