Derde editie FERM Port Cyber Café

Op donderdag 2 november vindt de derde editie van het FERM Port Cyber Café plaats. Na een geslaagde eerste editie afgelopen 20 juli en tweede editie op 14 september richten we ons tijdens deze derde bijeenkomst op incident response. 

Wat is incident response?
Incident response is een georganiseerde richtlijn voor het aanpakken en managen van de nasleep van een datalek, beveiligingsincident of aanval. Het doel is om de situatie zo te behandelen dat schade wordt beperkt en de terugverdientijd en -kosten worden gereduceerd. Een incident response plan omvat een beleid dat concreet definieert wat een incident is en voorziet in een stapsgewijs proces dat moet worden gevolgd wanneer zich een incident voordoet.

Incident response in het Rotterdamse havengebied
Tijdens de derde editie van het Port Cyber Café zullen we de focus leggen op het incident response plan. Hoe ziet het eruit en kan je het zelf opstellen? Daarnaast zullen we iets vertellen over het ontwikkelen van een cyber crisisaanpak voor de nautische keten in de Rotterdamse Haven. Afwikkeling van de scheepvaart is door de Rijksoverheid benoemd als vitaal proces en daarom is het Havenbedrijf Rotterdam samen met Berenschot gestart met het ontwikkelen van een cyber crisisaanpak.

  • Pim Takkenberg, directeur Cyber Security bij Northwave en een van Nederlands bekendste securityspecialisten. Pim is afkomstig van de AIVD en de nationale digitale recherche van de politie, waar hij het Team High Tech Crime vorm heeft gegeven. Hij zal deze middag ingaan op het belang van een incident response plan en hoe u deze zelf kunt opstellen.
  • Omdat de Rijksoverheid de afwikkeling van het scheepvaartverkeer als vitaal heeft aangewezen, is de Divisie Havenmeester in april 2017 gestart met het opzetten van een cybercrisis aanpak. Een collega van de Divisie Havenmeester zal u meenemen hoe dit proces (de incident response voor de afwikkeling van het scheepvaartverkeer in de Rotterdamse Haven) in gang is gezet en hoe deze aanpak er precies uitziet. 

Details 
Donderdag 2 november 2017
Inloop: 15.45 uur
Duur: 16.00 uur tot 18.00 uur 
Locatie: het EIC op de Landtong Rozenburg. 
Adres: Noordzeeweg 6, 3181 ML in Rozenburg.

Er is voldoende parkeergelegenheid.
Routebeschrijving: http://www.eic-mainport.nl/routebeschrijving/
 
Meld je aan!
Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor veilig digitaal werken? En heb je behoefte aan tips, adviezen en vooral concrete handvatten van de experts die we voor de FERM Port Cyber Café’s uitnodigen? Meld je dan nu aan via contact@ferm-rotterdam.nl voor de derde editie!

donderdag 02 november 2017

U bent hier

Deel deze pagina