Biobased Economy

Midden

Binnen de thermische valorisatie zijn technologieën voor gasification en pyrolyse familie van elkaar, maar wel met specifieke eigenschappen en voordelen.

Midden

Met de nieuwste technologie een winstgevende bioraffinagefabriek opzetten, met houtpellets als grondstof. Dat kan, volgens het winnend concept van studenten aan de TU Delft.

Midden

Vroeger was afval iets wat je kwijt moest zien te raken, maar in de 21e eeuw krijgt het door winstgevende mogelijkheden voor recycling een steeds belangrijker rol.

Midden

Raapzaadschroot en suikerbieten bleken (nog) te duur als grondstof, maar houtresten van populier en spar maken de business case voor grondstoffen uit biomassa rond.

Midden

Wat kun je thermochemisch doen om van biomassa en reststromen weer waardevolle materialen te maken? 

Midden

Tussen een goed idee en een nieuwe productielijn zitten de nodige stappen. Van business model tot marktonderzoek en van prototype en demonstratie tot financiering.

Midden

“Heer Bommel was een aanjager van innovatie: Tom Poes, verzin een list! De oplossing was dan wel heel vaak op de korte termijn gericht.

Midden

Vanaf januari 2016 gaan op de biobased economy gerichte bedrijven en overheden uit de provincie Zuid-Holland, Zeeland en Brabant gezamenlijk verder in de werkgroep Groene Chemische Bouwstenen.

Pagina's

U bent hier

Deel deze pagina