Deltalinqs Energy Forum

Deltalinqs Energy Forum

Het Deltalinqs Energy Forum verenigt haven- en industriële bedrijven die met elkaar volgende stappen in duurzaamheid willen zetten. Het kennisnetwerk treedt op als partner van het Rotterdam Climate Initiative, het ambitieuze Rotterdamse klimaatprogramma voor het aanpakken van de oorzaken en de gevolgen van klimaatverandering.

Bedrijven kunnen in het Deltalinqs Energy Forum in vier verschillende businessplatforms participeren in projecten en activiteiten. Veelal gebeurt dit samen met vertegenwoordigers van overheden, kennisinstellingen, milieugroeperingen en toeleverende bedrijven van buiten Mainport Rotterdam. Het op deze manier bundelen van publiek-private krachten en belangen maakt het mogelijk om breed gedragen businesscases te ontwikkelen, gericht op de transitie naar een duurzame toekomst.

Meer informatie?

Cees Jan Asselbergs

Algemeen Adviseur
010 - 40 20 310

Nieuws

Midden

"Waarin een klein land groot kan zijn", met deze aansprekende paradox was Madurodam voor staatssecretaris Sharon Dijksma het decor voor de lancering van het Nationaal Waterstofplatform en het initiatief voor een Green Deal Waterstof.

Midden

Het jonge technologiebedrijf Ioniqa maakt de circulaire economie tastbaar door PET polyester vezels uit bijvoorbeeld gekleurde PET-flessen terug te brengen tot het oorspronkelijke materiaal.

Midden

Deltalinqs werkt met het bedrijfsleven aan circulaire oplossingsrichtingen voor een systeeminnovatie in de omgang met afvalstromen om daarbij storten van afval te voorkomen.

Midden

In de bijeenkomst van 27 januari 2016 bij Deltalinqs verkennen we met vertegenwoordigers van de terminals de scope voor een gezamenlijke ontwikkelingsagenda die invulling geeft aan de voorgenomen roadmap in LOC 4 Energie-Efficiency Terminal Operators.

Agenda

11 feb

Nationaal LNG Platform

18 feb

Nationaal Waterstof Platform

03 mrt

Workshop Innovatiegelden voor energie-efficiency terminals

Businessplatforms

Energie-efficiency

LNG

Waterstof

Biobased Economy

U bent hier

Deel deze pagina